Reklama
Składniki:

- 40 dag filetów rybnych, np. z dorsza lub mintaja
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 1 puszka zielonego groszku
- 20 dag brukselki
- 1 cytryna
- 1 łyżkę masła

Reklama
Przygotowanie:

Rybę opłukać, dokładnie wytrzeć, pokroić na porcje, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć rybę. Ugotować brukselkę, podgrzać zielony groszek, warzywa ułóżyć na talerzu, polać masłem, połóżyć na nich rybę, można posypać wiórkami ze skórki z cytryny.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama