Ryba z groszkiem

Opublikowano: 22.11.2007, 16:41
Reklama
Składniki:
- 40 dag filetów rybnych, np. z dorsza lub mintaja
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 1 puszka zielonego groszku
- 20 dag brukselki
- 1 cytryna
- 1 łyżkę masła
Reklama
Przygotowanie:
Rybę opłukać, dokładnie wytrzeć, pokroić na porcje, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć rybę. Ugotować brukselkę, podgrzać zielony groszek, warzywa ułóżyć na talerzu, polać masłem, połóżyć na nich rybę, można posypać wiórkami ze skórki z cytryny.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama