Reklama
Składniki:
- 2 duże filety z pangi
- duży por
- 2 sparzone cytryny
- 4 marchewki
- szczypta rozmarynu
Reklama
Sos:
- 15 dag masła
- 3 żółtka
- 2 łyżki octu winnego białego
- sok z cytryny do smaku
- pieprz cayenne
- sól
Przygotowanie:
1. Por podziel na paski, opłucz. Sparz, aby zmiękł, osącz. Filety przekrój na pół, oprósz rozmarynem, na każdym ułóż plasterki cytryny.
2. Paski pora ułóż tak, by zachodziły na siebie, na nich połóż filety i zawiń. Marchewkę obierz, pokrój na grube słupki. Sitko połóż na garnku z wrzątkiem, na nim marchewkę i paczuszki ryby, przykryj i gotuj 15 min.
Reklama
3. W misce umieść żółtka, wlej 2 łyżki wody, ocet, ustaw na parze i ubijaj, aż jajka zgęstnieją. Ubijając, dodawaj kawałki masła. Sos dopraw cytryną, solą, pieprzem. Podaj do ryby.
Reklama
Reklama
Reklama