Ryba w jarzynach

Opublikowano: 27.11.2007, 11:29
Reklama
Składniki:
- 1 sprawiona ryba lub 1 kg filetów rybnych
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- olej
- śmietana
- warzywa: pietruszka, seler, por, marchew, cebula
- kilka koktajlowych pomidorków do dekoracji
- natka pietruszki
Reklama
Przygotowanie:
Rybę lub filety dokładnie opłukać, starannie osuszyć, usmażyć na oleju. Warzywa oczyścić, obrać, drobno posiekać lub zetrzeć na jarzynowej tarce z dużymi oczkami. Włożyć do rondla, polać 1—2 łyżkami oleju, dodać liść laurowy, sól i pieprz, podlać kilkoma łyżkami wody, poddusić. Przyprawić do smaku, dodać śmietanę, na jarzynach położyć usmażoną rybę, udekorować koktajlowymi pomidorkami, posypać natką pietruszki, podgrzać. Podawać na ciepło z pieczywem.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama