Ryba w cieście kokosowym
Ryba w cieście kokosowym
Opublikowano: 22.05.2019, 15:42
Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
	70 dag ryby,
	jajko,
	po 2 łyżki mąki ryżowej i wiórków kokosowych,
	2 łyżki sosu sojowego,
	sok z cytryny,
	2 ząbki czosnku,
	szczypta chili,
	sól,
	pieprz.
Przygotowanie:
Umytą i osuszoną rybę pokroić w kostkę. Posypać solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Jajko, wiórki, mąkę ryżową, sos sojowy i zmiażdżony czosnek wymieszać. Ciasto powinno mieć taką samą konsystencję jak cisto naleśnikowe. Przyprawić chili. Kwałki ryby maczać w cieście i smażyć.
Reklama
Reklama
Reklama

