Ryba na pewno nie po grecku

Składniki:
½ kg ryby,
1 szklanka pokrojonej w paseczki brzoskwini z syropu,
1 szklanka pokrojonej w paseczki papryki konserwowej,
1 ogórek kiszony pokrojony w pół plasterki,
1 duża cebula pokrojona w piórka,
½ szklanki soku z brzoskwiń,
1 szklanka wody,
1 kostka bulionu rybnego,
oliwa,
mąka,
2 łyżki pikantnego ketchupu,
4 łyżeczki przecieru pomidorowego,
sól,
2 łyżeczki mielonego pieprzu,
1 łyżeczka sosu sojowego
Przygotowanie:
Filety rybne posolić i obtoczyć w mące. Usmażyć na oliwie na rumiano. Odłożyć. Na 2 łyżkach oleju zeszklić cebulę nie rumieniąc jej . Wlać sok z brzoskwini i wodę. Dodać ketchup, przecier, kostkę bulionową , pieprz i sos sojowy. Dusić 10 minut. Dołożyć brzoskwinie, paprykę, ogórek i dusić jeszcze 5 minut. W naczyniu z pokrywką układać warstwami : sos , rybę pokrojoną w 2 cm paski , sos. Przykryć . Zostawić do ostygnięcia, a potem wstawić do lodówki na 4 godziny.