Reklama
Składniki:
  • 60 dag udźca lub rostbefu
  • 4 pomidory malinowe
  • cebula
  • mała cukinia
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • 2–3 łyżki mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, opłucz, posiekaj. Cukinię pokrój w ćwierćplasterki. W rondlu rozgrzej masło, włóż cebulę i podsmaż na szklisto. Dodaj cukinię i pomidory. Dopraw do smaku ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem. Duś pod przykryciem około 10 minut na małym ogniu.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w poprzek włókien na plastry grubości około 1,5 cm. Lekko je rozgnieć, oprósz pieprzem. Obtocz w mące, strzepując jej nadmiar. Na patelni rozgrzej olej. Włóż rumsztyki i usmaż na rumiano po 6–8 minut z obu stron. Ułóż na ogrzanym półmisku. Posyp solą do smaku. Podawaj z duszonymi pomidorami.
Reklama
Reklama
Reklama