Reklama
Składniki:

- 60 dag schabu
- sól i pieprz
- 6 plastrów żółtego sera
- kawałek czerwonej kapusty
- pół cytryny
- olej
- 30 dag pieczarek
- 2 łyżki masła
- 150 ml śmietanki
- 1 łyżka mąki

Reklama
Przygotowanie:

Mięso opłukać, pokroić na 6 plastrów. Rozbić, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę. Kapustę poszatkować, obgotować, w osolonym wrzątku. pod koniec gotowania wokę zakwasić sokiem z cytryny, odcedzić, przestudzić, wymieszać z olejem. Na każdym plastrze mięsa położyć plasters sera i trochę kapusty, zwinąć, spąć wykałaczką. Roladki obsmażyć na oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki, przesmażyć na maśle. Śmietankę rozetrzeć z mąką, dodać do pieczarek, poddusić. Pieczarki i roladki przełożyć do żaroodpornego naczynia, zapiekać 15 minut w 190°C.

Reklama
Reklama
Reklama