Reklama
Składniki:

- 40 dag filetu z pangi
- 16 liści sałaty masłowej
- 2 marchewki
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki koperku
- sok z cytryny
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Marchew obierz, ugotuj, ostudź i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

2. Filety opłucz, pokrój na małe kawałeczki, zmiksuj z jajkami. Rybę przełóż do miski, dodaj marchewkę, sól, pieprz, gałkę, bułkę tartą, sok z cytryny, wymieszaj.

3. Liście sałaty opłucz, usuń twarde końce.

4. Masę rybną kładź na dwóch liściach sałaty, zwijaj roladki.

Reklama

5. W dużym garnku zagotuj wodę, roladki ułóż na sitku umieszczonym nad wrzątkiem, przykryj i gotuj ok. 35 min. Gotowe roladki podawaj z sosem ze świeżych pomidorów oraz ryżem ugotowanym na sypko.

Reklama
Reklama
Reklama