Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami

Składniki:
- podwójna pierś kurczaka
- 4 połówki suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
- 5 dag fety
- 1/4 pęczka natki
- 1/4 pęczka bazylii
- 4 plasterki wędzonego boczku
- 10 dag pomidorków koktajlowych
- 2 duże ziemniaki
- 4 łyżki masła
- suszone oregano
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Ostudź, obierz, pokrój w plastry. Foremką do ciastek wytnij z ziemniaków serca.
2. Pierś kurczaka opłucz, przekrój na pół, usuń polędwiczki. Mięso przykryj folią spożywczą i rozbij na cienkie kotlety. Środek obłóż połową posiekanych ziół, wymieszanych z fetą, oregano i świeżo zmielonym pieprzem. Posyp paskami suszonych pomidorów, zawiń tworząc roladkę. Owiń w boczek, zepnij wykałaczkami. Ułóż na blasze i piecz 30 min w temp. 200 st.
3. Na połowie masła uduś przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dopraw oregano, solą i pieprzem. Na reszcie masła szybko przesmaż resztę posiekanych ziół, dodaj ziemniaki, oprósz pieprzem i delikatnie podgrzej. Mięso pokrój w plastry, podawaj z ziemniakami i duszonymi pomidorkami.