Reklama
Składniki:

- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 1 duży por
- 3 marchewki
- 12 plasterków żółtego sera
- 1/2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 10 dag pestek słonecznika
- olej do smażenia
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Filety opłucz, osusz. Każdy pojedynczy filet przekrój w poprzek na 3 części, lekko rozbij dłonią.
2. Por oczyść, opłucz, podziel na pojedyncze liście, sparz je wrzątkiem.
3. Marchewki umyj, obierz, każdą pokrój na cienkie słupki.
4. Na każdym płacie mięsa połóż plaster sera, 2–3 liście pora i trochę marchewki. Zwijaj ścisłe roladki.
5. Panieruj je w mące, rozkłóconym jajku i pestkach słonecznika. Kładź na rozgrzany olej, obsmaż na rumiano. Zmniejsz ogień, smaż jeszcze kilka minut.

Reklama
Reklama
Reklama