Reklama
Ilość kalorii: 280
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 30 dag kopru włoskiego
  • 10 dag mozzarelli
  • sok z cytryny
  • zioła prowansalskie
Reklama

Sos:

  • 20 dag jogurtu
  • 2 ząbki czosnku
  • po 2 łyżki szczypiorku i koperku
  • skórka otarta z 1/2 cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Reklama
  1. Filety opłucz, w każdym natnij kieszeń. Oprósz w środku i na zewnątrz solą i pieprzem. Koper oczyść, pokrój w piórka. Dodaj startą mozzarellę. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Farszem napełnij kieszenie w filetach, zepnij wykałaczkami. Posyp ziołami prowansalskimi. Gotuj w parowarze 25 minut.
  2. Jogurt wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw skórką z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Filety pokrój ukośnie na plastry. Podawaj z sosem i ryżem na sypko.
Reklama
Reklama
Reklama