Reklama
Składniki:

- 80 dag wieprzowiny lub wołowiny
- 2 łyżki musztardy
- 2 kiszone ogórki
- 1 cebula
- 2 łyżeczki kolorowego pieprzu w ziarnach
- olej
- zielenina
- sól
- pieprz mielony

Reklama
Przygotowanie:

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na plastry, rozbić dłonią, posypać solą i pieprzem mielonym. Ogórki pokroić w słupki, cebulę obrać, pokroić w piórka. Plastry mięsa posmarować musztardą, ułożyć na nich słupki ogórka, cebulę, posypać ziarnami pieprzu, zwinąć, obwiązać nitką lub spiąć. Obsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, skropić łyżką wody i oleju. Wstawić do piekarnika na 15 minut, posypać zieleniną.

Reklama

Źródło: "Przyajciółka"

Reklama
Reklama
Reklama