Roladki z kolorowym pieprzem

Opublikowano: 28.11.2007, 12:25
Reklama
Składniki:
- 80 dag wieprzowiny lub wołowiny
- 2 łyżki musztardy
- 2 kiszone ogórki
- 1 cebula
- 2 łyżeczki kolorowego pieprzu w ziarnach
- olej
- zielenina
- sól
- pieprz mielony
Reklama
Przygotowanie:
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na plastry, rozbić dłonią, posypać solą i pieprzem mielonym. Ogórki pokroić w słupki, cebulę obrać, pokroić w piórka. Plastry mięsa posmarować musztardą, ułożyć na nich słupki ogórka, cebulę, posypać ziarnami pieprzu, zwinąć, obwiązać nitką lub spiąć. Obsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, skropić łyżką wody i oleju. Wstawić do piekarnika na 15 minut, posypać zieleniną.
Reklama
Źródło: "Przyajciółka"
Reklama
Reklama
Reklama