Reklama
Składniki:

12 filetów z flądry,
1 łyżka soku z cytryny,
4 szalotki,
1 łyżeczka masła,
po 1 pęczku pietruszki i koperku,
40 dag pomidorów,
pieprz,
sos worcester,
125 ml śmietany.

Reklama
Przygotowanie:

Opłukane i osuszone filety skropić sokiem z cytryny. Obrane szalotki posiekać i zeszklić na maśle. Opłukaną zieleninę posiekać. Wymieszać z szalotką. Lekko poddusić. Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę. Pokroić w ósemki. Filety doprawić pieprzem i sosem worcester, na każdy wyłożyć zioła z cebulką. Filety zrolować - od szerszej strony do ogona. Roladki włożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Między roladkami umieścić pomidory. Zalać śmietaną. Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut. Posypać posiekaną natkę. Od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama