Reklama
Składniki:

- 60 dag wołowiny
- 4 ogórki
- łyżka musztardy
- 8 plastrów wędzonego boczku
- łyżka mąki
- 5 łyżek oleju
- 2 szklanki bulionu
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz

Sos:

- po pół szklanki soku pomarańczowego i białego wina
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- cytryna
- skórka pomarańczowa
- zielony pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłukać, pokroić na plastry, rozbić, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Ułożyć na mięsie ogórki pokrojone na słupki i paski boczku, zwinąć.

2. Roladki obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju, wlać bulion, przykryć, dusić na małym ogniu 1 godz.

Reklama

3. Wino zagotować z sokiem i startą skórką, przecedzić, dodać sok z cytryny i ziarna pieprzu, zagęścić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną wodą, zagotować, polać mięso.

Reklama
Reklama
Reklama