Reklama
Składniki:

- 70 dag wołowiny zrazowej
- po strąku czerwonej i zielonej papryki
- 3 ogórki kiszone
- duża cebula
- olej

Reklama

Marynata:
- 6 łyżek sosu sojowego
- 3 łyżki miodu
- 6 łyżek oliwy
- 2 ząbki czosnku
- sok wyciśnięty z cytryny
- sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Przygotować marynatę: płynne składniki wymieszać, dodać obrane i roztarte ząbki czosnku, sól i świeżo mielony pieprz.

2. Mięso pokroić w cienkie plastry. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowaną
marynatą i odstawić na kilka godzin.

3. Papryki oczyścić, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Ogórek kiszony też pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.

Reklama

4. Na każdym płacie mięsa ułożyć warzywa, zwinąć roladki, spiąć wykałaczką. Roladki i ruszt posmarować olejem. Grillować 30 minut, obracając mięso i skrapiając pozostałą marynatą.

Reklama
Reklama
Reklama