Roladki wieprzowe

Opublikowano: 22.11.2010, 11:50
Reklama
Składniki:
- 75 dag schabu środkowego bez kości
- 6 marchewek
- 1/2 selera
- olej lub masło do smażenia
- 1 cebula
- 1 szklanka bulionu
- estragon
- pół cytryny
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso pokrój w plastry, rozbij, oprósz solą.
2. Cztery marchewki i seler obierz, pokrój w słupki.
3. Na każdym plastrze mięsa kładź po kilka kawałków marchewki i selera. Zwiń roladki, obwiąż nitką.
Reklama
4. Obsmaż je na oleju, przełóż do rondla, podlej bulionem. Dodaj resztę marchewek, cebulę i estragon. Duś ok. 30 min. Roladki wyjmij, sos zmiksuj, dopraw.
Reklama
Reklama
Reklama