Reklama
Składniki:

- 1 opakowanie serka topionego ementaler
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 4 łyżeczki masła
- bazylia
- 4 plastry wędzonego boczku
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

Mięso opłukać, i osuszyć, posypać solą, pieprzem, następnie odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Plasterki sera topionego pokroić na paski, na środku każdego płata mięsa położyć 2 pokrojone plastry sera topionego oraz łyżeczkę masła. Zwinąć w roladki, każdą owinąć plasterkiem boczku, roladki obsmażyć na patelni z dobrze rozgrzanym olejem. Zmniejszyć ogień i patelnię przykryć. Roladki dusić jeszcze 10-15 minut, obsmażone można też przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok. 20 minut w 190ºC.

Reklama
Reklama
Reklama