Reklama
Składniki:

- 1 kg schabu środkowego
- 20 dag kiełbasy podwawelskiej
- mała czerwona papryka
- 2 cebule
- szklanka bulionu warzywnego
- 1/2 szklanki białego wina
- 3 łyżki ostrej musztardy
- kminek
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- 5 łyżek oleju

Reklama
Przygotowanie:

1. Schab rozetnij na płat, natrzyj solą i pieprzem. Posmaruj musztardą. Kiełbasę i paprykę pokrój w długie paski, rozłóż na mięsie, zwiń w roladę. Zepnij wykałaczkami i owiń nicią kuchenną. Natrzyj kminkiem i papryką.

Reklama

2. Mięso obsmaż na oleju, przełóż do naczynia żaroodpornego, obłóż cebulą pokrojoną w grube plastry, podlej bulionem i winem. Piecz 75 min (190 stopni). Jeśli mięso zbyt szybko się zrumieni, przykryj je folią aluminiową. Podawaj z chrzanem, buraczkami i piklami.

Reklama
Reklama
Reklama