Reklama
Składniki:

1,5 kg szynki wieprzowej,
15 dag żółtego sera (piastry),
szklanka soku pomarańczowego,
2 łyżki oleju,
20 dag suszonych śliwek,
słodka papryka,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Śliwki namoczyć w wodzie, odsączyć, usunąć pestki i pokroić w paski. Opłukane mięso osuszyć i pokroić w plastry. Z obu stron posypać solą i piperzem i włożyć na 60 minut do lodówki. Następnie ułożyć na plastrach śliwki i plastry sera. Zwinąć roladę. Obwiązać nitką. Posmarować olejem. Oprószyć papryką. Przełożyć do brytfanki. Piec w temp. 200 st. C przez 60 minut. Następnie wlać sok. Piec nadal w temp. 200 st. C przez 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama