Rolada z suszonymi morelami

Opublikowano: 04.06.2008, 17:09
Reklama
Składniki:
1,5 kg szynki wieprzowej,
15 dag żółtego sera (piastry),
szklanka soku pomarańczowego,
2 łyżki oleju,
20 dag suszonych moreli,
słodka papryka,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Morele namoczyć w wodzie, odsączyć i pokroić w paski. Opłukane mięso osuszyć i pokroić w plastry. Z obu stron posypać solą i piperzem i włożyć na 60 minut do lodówki. Następnie ułożyć na plastrach morele i plastry sera. Zwinąć roladę. Obwiązać nitką. Posmarować olejem. Oprószyć papryką. Przełożyć do brytfanki. Piec w temp. 200 st. C przez 60 minut. Następnie wlać sok. Piec nadal w temp. 200 st. C przez 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama