Rolada z kapustą kwaszoną

Opublikowano: 04.06.2008, 16:52
Reklama
Składniki:
6 cienkich kotletów wieprzowych,
40 dag kwaszonej kapusty,
40 dag papryki,
cebula,
7 łyżek oleju,
litr białego wina,
0,5 litra rosołu królewskiego,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
pieprz,
sól,
cukier.
Reklama
Przygotowanie:
Cebulę obrać. Z umytej papryki usunąć gniazdo nasienne. Razem z cebulą pokroićj w kostkę. Wsypać na 3 łyżki oleju. Podsmażyć. Wsypać kapustę.Podsmażyć. Wlać białe wino. Przykryć. Dusić 20 minut. Przyprawić. Płaty mięsa oprószyć solą i pieprzem. Na każdy położyć łyżkę podsmażonej kapusty, zrolować i obwiązać nitką. Podsmażyć na reszcie oleju. Wlać połowę rosołu. Przykryć. Dusić półtorej godziny, podlewając resztą rosołu. Wyjąć rolady. Mąkę ziemniaczaną rozetrzeć z zimną wodą i wlać do sosu. Sosem polać rolady.
Reklama
Reklama
Reklama