Reklama
Składniki:

60 dag filetów rybnych,
8 dag bułki czerstwej,
mleko,
jajko,
natka pietruszki,
5 dag tartego chrzanu,
3 dag mleka w proszku,
15 dag selera,
30 dag włoszczyzny bez kapusty,
sól,
pieprz,
cukier,
gałka muszkatołowa i sok z cytryny do smaku,
oliwa.

Reklama
Przygotowanie:

Filety owinąć w folię. Rozmrażać w temperaturze do 18°C. Nastepnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić na pół godziny. Odcinąć bułkę namoczoną w mleku. Zmielić z rybą. Połączyć z chrzanem, mlekiem w proszku, jajkiem, posiekaną natką pietruszki oraz selerem startym na tarce o małych otworach. Przyprawić. Serwetkę płócienną zwilżyć wodą, posmarować oliwą, nałożyć masę, zawinąć formując walec o średnicy 5 cm, obwiązać nitką, włożyć do wywaru z warzyw. Gotować na małym ogniu przez 40 minut. Wyjąć. Pozostawić do ostygnięcia obciążając deseczką. Usunąć serwetkę. Pokroić w ukośne plastry.

Reklama
Reklama
Reklama