Reklama
Składniki:

- 1,3 kg fileta z piersi indyczej
- mała cebula
- 2 łyżeczki ziaren czerwonego pieprzu
- 3 korniszony
- 25 dag serka homogenizowanego naturalnego
- jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz czarny i ziołowy
-świeży rozmaryn
- ząbek czosnku
- olej

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, osusz, ponacinaj tak, aby duży płat dał się rozłożyć jak książka. Z jednej strony oprósz solą i pieprzem ziołowym.

2. Posiekaj cebulkę. Korniszony zetrzyj na drobnej tarce. Twarożek utrzyj z jajkiem. Dodaj korniszony, cebulkę, roztarty ząbek czosnku, łyżeczkę igiełek rozmarynu oderwanych od gałązek, bułkę tartą i 1,5 łyżeczki ziarenek czerwonego pieprzu. Dokładnie wymieszaj. Dopraw.

3. Masę serową rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladę. Zwiąż nicią, formując zgrabną pieczeń. Oprósz solą i pieprzem. Skrop
olejem. Podlej 1/3 szklanki wody.

4. Mięso włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz około 80 minut w temperaturze 180 st. W trakcie pieczenia często polewaj wytwarzającym się sosem.

Reklama

4. Gotową roladę wyjmij z piekarnika i oprósz resztą ziarenek czerwonego pieprzu, udekoruj gałązkami rozmarynu.

Reklama
Reklama
Reklama