Rolada boczkowa nadziewana poledwiczką
Naciąć boczek na pół nie przecinając go do końca. Trochę rozbić. Boczek i polędwiczkę natrzeć przyprawami. Boczek z jednej strony posypać żelatyną, polędwiczkę ułożyć na brzegu i ciasno zawinąć.

Opublikowano: 29.08.2011, 13:54
Reklama
Składniki
Reklama

1 kg chudego boczku
Reklama
Sposób przygotowania
Naciąć boczek na pół nie przecinając go do końca. Trochę rozbić. Boczek i polędwiczkę natrzeć przyprawami. Boczek z jednej strony posypać żelatyną, polędwiczkę ułożyć na brzegu i ciasno zawinąć. Obwiązać sznurkiem zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na ok. 5 godzin. Po 5 godz. Wyjąc z lodówki i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni. Piec ok. 1 godz. Po godzinie pieczenia rozciąć folię, żeby skórka na wierzchu trochę się przypiekła i piec jeszcze ok.0,5 godz. Wystudzić.
Reklama
Reklama
Reklama