Risotto z rybą i serem

Opublikowano: 18.04.2008, 23:02
Reklama
Składniki:
25 dag ryżu,
2 1/2 szklanki wody,
1 łyżeczka soli,
1 cebula,
1 łyżka masła,
50 dag pomidorów,
25 dag wędzonej makreli,
sól,
pieprz,
2 łyżki startego parmezanu
2 łyżki posiekanego szczypiorku.
Reklama
Przygotowanie:
Obraną cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić. Sprzyć pomidory. Obrać ze skórki. Pokroić. Rozgnieść rybę. Wymieszać z cebulą i pomidorami. Dusić 10 minut. Posolić. Popieprzyć. Ugotować ryż na sybko. Przełożyć do rozgrzanego naczynia. Wlać do niego zawartość patelni. Posupać serem i szczypiorkiem.
Reklama
Reklama
Reklama