Risotto z pomarańczami

Opublikowano: 11.05.2008, 00:17
Reklama
Składniki:
50 dag ryżu,
2 pomarańcze,
łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej,
5 dag masła,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 l rosołu warzywnego,
1 listek laurowy,
1/2 łyżeczki szafran,
1 łyżka mielonych migdałów.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać oliwę, masło, ryż i skórkę. Smażyć kilka minut. Wlać rosół. Dodać przyprawy. Przykryć. Gotować na małym ogniu do momentu wchłonienia przez ryż rosołu. Zdjąć z ognia. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać pół godziny. Następnie wyjąć skórkę pomarańczową i liść laurowy. Obrać pomarańcze. Pokroić w kostkę. Dodać do ryżu razem z migdałami. Wymieszać. Lekko zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama