Risotto z kukurydzą i boczkiem - szybko, smacznie i prosto: przepis
Risotto z kukurydzą i boczkiem to jedno z tych dań, które zawsze chętnie zrobisz w kilka chwil. Jest sycące i przepyszne, a do tego zrobisz je błyskawicznie.

Opublikowano: 18.04.2008, 20:40
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 20 dag ryżu,
- cebula,
- litr bulionu,
- puszka kukurydzy,
- 30 dag boczku,
- olej.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać cebulę. Pokroić. Zeszklić. Dodać ryż. Smażyć 5 minut. Wlać rosół. Dusić aż ryż będzie miękki. W kostkę pokroić boczek. Podsmażyć go na drugiej patelni. Odsączyć z zalewy kukurydzę. Dodać do boczku. Smażyć 5 minut. Składniki z obu patelni wymieszać ze sobą.
Reklama
Reklama
Reklama