Risotto z krabami i szpinakiem

Opublikowano: 30.05.2008, 17:10
Reklama
Składniki:
80 dag mrożonego szpinaku,
3 cebule,
4 ząbki czosnku
36 dag obgotowanych krabów,
2 łyżki oleju,
16 dag ryżu,
400 ml bulionu warzywnego instant,
3 łyżki soku z cytryny,
szczypta gałki muszkatołowej,
15 dag śmietany kremówki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać czosnek i cebulę. Pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kraby. Wsypać na rozgrzany olej czosnek i cebulę. Dodać ryż. Stale mieszać. Smażyć 5 minut. Wlać bulion. Przykryć. Gotować kwadrans. Wsypać kraby. Dodać rozmrożony szpinak. Przyprawić. Przykryć. Dusić 5 minut. Wymieszać ze smietaną. Od razu podać.
Reklama
Reklama
Reklama