Reklama
Składniki:

80 dag mrożonego szpinaku,
3 cebule,
4 ząbki czosnku
36 dag obgotowanych krabów,
2 łyżki oleju,
16 dag ryżu,
400 ml bulionu warzywnego instant,
3 łyżki soku z cytryny,
szczypta gałki muszkatołowej,
15 dag śmietany kremówki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Obrać czosnek i cebulę. Pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kraby. Wsypać na rozgrzany olej czosnek i cebulę. Dodać ryż. Stale mieszać. Smażyć 5 minut. Wlać bulion. Przykryć. Gotować kwadrans. Wsypać kraby. Dodać rozmrożony szpinak. Przyprawić. Przykryć. Dusić 5 minut. Wymieszać ze smietaną. Od razu podać.

Reklama
Reklama
Reklama