Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 70 dag leśnych grzybów
  • 20 dag ryżu
  • 10 dag sera żółtego
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 5 łyżek oliwy
  • 4 łyżki masła
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • tymianek
  • pieprz czarny i czerwony nsól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Grzyby oczyść, pokrój. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj grzyby i smaż, mieszając, aż płyn lekko odparuje.
  2. Wsyp opłukany ryż i smaż, aż stanie się szklisty. Wlej bulion i wino. Dopraw solą, czarnym pieprzem i tymiankiem. Gotuj, aż ryż wchłonie cały płyn. Przykryj, ogrzewaj ostrożnie 20 minut. Dodaj masło, starty ser i czerwony pieprz.
Reklama
Reklama
Reklama