Risotto z grzybami

Opublikowano: 21.03.2008, 16:14
Reklama
Składniki:
30 dag ryżu,
1 por,
1 marchewka,
1 strąk zielonej papryki,
40 dag grzybów,
1 papryczka chili,
1 pomidor,
2 łyżki startego żółtego sera,
pieprz,
sól,
2 łyżki oleju.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte grzyby pokroić. Obraną i umytą marchew pokroić w słupki. Por pokroić w półplasterki. Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Sparzyć pomidor, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej kłaść grzyby z porem, następnie marchewkę i paprykę. Dodać ryż i pomidory. Posolić. Popieprzyć. Na talerzu posypać żółtym serem.
Reklama
Reklama
Reklama