Risotto jak w Portugalii

Opublikowano: 18.04.2008, 20:31
Reklama
Składniki:
15 dag ryżu,
30 dag pieczonej cielęciny,
3 pomidory,
cebula,
1 ząbek czosnku,
5 łyżek oliwy,
3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
szczypta szafranu,
szklanka bulionu,
szklanka groszku konserwowego ,
3 łyżki drobno pokrojonych usmażonych pieczarek.
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzaną oliwę wsypać ryż i mięso. Zarumienić. Dodać obrane ze skórek, pokrojone w kostkę pomidory, zieloną pietruszkę, drobno posiekaną cebulę i czosnek. Posolić. Popierzyć. Oprószyć szafranem. Dusić kwadrans na wolnym ogniu. Stale mieszać. Wlać rosół. Przykryć rondel. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Dusić 40 min.
Reklama
Reklama
Reklama