Reklama
Składniki:
25 dag ryżu arborio,
40 dag zielonego groszku,
1 cebula,
1 l gorącego bulionu warzywnego,
3 łyżki oliwy z oliwek,
10 dag masła,
10 dag tartego parmezanu,
1 łyżeczka posiekanej pietruszki.
Reklama
Przygotowanie:
Na 1,5 łyżce oliwy podsmażyć ryż na małym ogniu, aż ziarenka będą przezroczyste. Wlać 1/3 bulionu i gotować na małym ogniu mieszając. Następnie wlewać bulion porcjami, aż ryż całkiem go wchłonie. Pokroić cebulę i podsmażyć ją na pozostałej oliwie. Wsypać groszek. Wlać pozostały bulion. Wsypać pietruszkę. Dodać pieprz i sól do smaku. Gotować 10 minut. Zdjąć z ognia. Dodać masło. Posypać serem.
Reklama
Reklama
Reklama