Reklama
Składniki:

1 kg ziemniaków,
3 dag mąki,
15 dag mąki ziemniaczanej
20 dag wieprzowiny gotowanej,
15 dag kiełbasy,
1 cebula,
1 jajko,
10 dag słoniny,
10 dag boczku wędzonego
2 dag bułki tartej,
2 dag smalcu,
sól,
pieprz,
natka pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Ziemniaki zetrzeć. Wlać jajko. Wsypać mąkę. Dodać pokrojone w kostkę ugotowane mięso. Potem drobno pokroić słoninę i cebulę. Podsmażyć wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą. Połączyć z ziemniakami. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać przyprawy do smaku. Brytfankę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Przelać masę. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut. Posypać posiekaną natką. Od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama