Reklama
Składniki:
75 dag kości cielęcych,
2 cebule,
8 ziarenek pieprzu,
7,5 dag masła,
1 łyżka zielonej pietruszki,
Włoszczyzna z kapustą,
7,5 dag pieczarek,
2 łyżki mąki,
20 dag śmietany,
3 żółtka,
1 cytryna,
Sól.
Reklama
Przygotowanie:
Kości cielęce z pieprzem i cebulą gotować 1,5 godziny w osolonej wodzie. Warzywa pokroić w paski, grzyby posiekać, razem poddusić. Gdy wszystko będzie miękkie, wsypać mąkę. Wymieszać i zalać przygotowanym wywarem. Gotować kwadrans. Wlac łyżkę soku z cytryny na którko przed podaniem. Śmietanę roztrzepać z żółkami. Wlać do zupy. Natkę posiekać. Wsypać do zupy.
Reklama
Reklama
Reklama