Ragout z polędwiczek z grzybami
Mięso pokrój na grubą kostkę, wymieszaj z musztardą z czerwonym winem, odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.

Opublikowano: 26.05.2012, 10:53
Reklama
Składniki
- 500 g polędwiczek wieprzowych
Reklama

Sposób przygotowania
Mięso pokrój na grubą kostkę, wymieszaj z musztardą z czerwonym winem, odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na patelni, przełóż do garnka, następnie podsmaż mięso, dodaj do cebuli podlej wodą i duś na małym ogniu około 45 minut. W trakcie dodaj podsmażone grzyby, kawałki boczku wędzonego, rozmaryn, jałowiec, pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dopraw solą i pieprzem, podawaj w wydrążonym chlebku.
Reklama
Reklama
Reklama