Reklama
Składniki:
1/2 kg tłustej wołowiny,
25 dag fasolki szparagowej,
2 marchwie,
25 dag pomidorów,
2 ząbki czosnku,
2 cebule,
1/2 łyżeczki cynamonu,
1/2 łyżeczki ziaren kolendry,
3 łyżki tłuszczu,
zielenina,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umytą wołowinę pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Oprószyć solą, kolendra, cynamonem. Sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić na kawałki, sparzoną fasolkę pokroić na kawałki, oczyszczoną marchew pokroić w talarki. Cebulę i czosnek posiekać. Warzywa wsypać do rondla z mięsem, delikatnie podsmażyć. Wlać dwie szklanki wrzątku. Posolić. Popierzyć. Przykryć i dusić do miękkości. Posypać zieleniną.
Reklama
Reklama
Reklama