Reklama
Składniki:

15 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku,
25 dag ciasta francuskiego,
2 łyżki masła,
4 łyżki śmietany,
10 dag parmezanu,
6 dag wędzonego boczku,
1 cebula,
2 jajka,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem formy na tartę. Ponakłuwać widelcem i zapiec przez 10 minut w temperatuez 200 stopni. Ostudzić. Boczek drobno pokroić i usmażyć razem z posiekaną cebulą. Jajka i śmietanę roztrzepać i doprawić do smaku. Na podpieczone ciasto nałożyć rozmrożony szpinak i boczek z cebulą, posypać startym parmezanem, polać masą z jajek i śmietany. Piec przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.

Reklama
Reklama
Reklama