Reklama
Składniki:

Ciasto:
1,5 szkl. mąki,
0,5 kostki margaryny,
żółtko,
0,5 łyżeczki soli,
2 łyżeczki wody,
tłuszcz do formy.

Reklama

Farsz:
1 szkl. mleka,
1 szkl. śmietany,
2 jajka,
40 dag sera żółtego,
cukinia,
brokuł,
papryka,
pieczarki,
pieprz,
słodkiej papryki,
curry,
gałki muszkatołowej.

Przygotowanie:
Reklama

Zagnieść ciasto. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Rozbić jajka ze śmietaną i śmietaną. Wymieszać ze startym serem. Obrać warzywa i pokroić w kostkę. Połączyć z masą śmietanową. Formę wypełnić ciastem i ponakłuwać widelcem. Wlać masę śmietanowo-warzywną. Piec w temp. 180 st. C do zarumienienia wierzchu.

Reklama
Reklama
Reklama