Reklama
Składniki:

Ciasto:
20 dag mąki,
10 dag masła,
1/2 łyżeczki cebulowej soli,
3 łyżki wody,
2 łyżki masła.
Farsz:
20 dag wędzonej makreli,
20 dag kabaczka,
szklanka śmietany,
4 jajka,
4 łyżki natki pietruszki,
przyprawa do ryb,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Posiekać masło z mąką i solą. Dodać trzy łyżki wody. Zagnieść. Włożyć do lodówki. Rozwałkować. Tortownicę natłuścić i wylepić ciastem. ponakłuwać. Oszczyścić rybę. Miąższ wymieszać z łyżeczką przyprawy do ryb. Zmiksować śmietanę z jajkami. Posolić. Popierzyć. Posiekać natkę. Wymieszać. Ciasto posmarować miąższem z ryby. Obrac i pokroić kabaczka. Ułożyć. Wlać masę śmietanową. Piec w temp. 200 st. C aż się jajka zetną.

Reklama
Reklama
Reklama