Reklama
Składniki:

30 dag mrożonego ciasta francuskiego,
2 pory,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
15 dag wędzonego łososia,
1/2 pęczka koperku,
1/4 l śmietany,
3 jajka.

Reklama
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozmrozić. Pory pokroić w krążki i podsmażyć na oliwie. Doprawić. Ostudzić. Płaty ciasta zwilżyć wodą, ułożyć jeden obok drugiego i rozwałkować aby powstał jeden placek i ułożyć go w tortownicy także zwilżonej wodą.
Ułożyć połowę porów, na nich wędzonego łososia pokrojonego w kostkę, posypać posiekanym koperkiem i rozłożyć resztę porów.Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i wylać to na pory. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Reklama
Reklama
Reklama