Quiche z pieczarkami

Opublikowano: 22.06.2008, 20:33
Reklama
Składniki:
Ciasto:
25 dag mąki pszennej
10 dag masła,
2 jajka,
zimna woda,
Farsz:
4 jajka,
20 dag pieczarek,
200 ml śmietany,
100 ml mleka,
10 dag żółtego sera,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Mąkę, masło, jajka i pół łyżeczki soli posiekać nożem, dodać wody tak, aby wyszło kruche ciasto. Zagnieść i uformować kulę. Odłożyć na godzinę do lodówki. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni. Śmietanę, mleko, jajka roztrzepać, dodać szczyptę soli i pieprzu. Schłodzone ciasto rozwałkować , wyłożyć nim natłuszczoną formę. Nakłuć widelcem. Na ciasto wylać masę śmietanowo-jajeczną, nałożyć pieczarki, posypać startym żółtym serem. Piec przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama