Reklama
Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego,
2 pomidory,
1 pierś z kurczaka,
6 plasterków topionego serka,
3 łyżki musztardy,
1/2 łyżeczki soli,
tymianek,
4 łyżki śmietany,
2 łyżki masła.

Reklama
Przygotowanie:

Ciasto rozmrozić, wyłożyć do wysmarowanej masłem formy, ponakłuwać widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać, pokroić na plastry i ułożyć na pospieczonym cieście. Śmietanę wymieszać z musztardą, posmarować sosem pomidory. Kurczaka pokroić w paseczki, podsmażyć i poukładać na pomidory i sos. Oprószyć tymiankiem. Piec około 40 miut w temperaturze 180 stopni. 5 minut przed końcem ułożyć pokrojony w paseczki serek topiony.

Reklama
Reklama
Reklama