Quiche z kurczakiem

Opublikowano: 22.06.2008, 23:05
Reklama
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego,
2 pomidory,
1 pierś z kurczaka,
6 plasterków topionego serka,
3 łyżki musztardy,
1/2 łyżeczki soli,
tymianek,
4 łyżki śmietany,
2 łyżki masła.
Reklama
Przygotowanie:
Ciasto rozmrozić, wyłożyć do wysmarowanej masłem formy, ponakłuwać widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać, pokroić na plastry i ułożyć na pospieczonym cieście. Śmietanę wymieszać z musztardą, posmarować sosem pomidory. Kurczaka pokroić w paseczki, podsmażyć i poukładać na pomidory i sos. Oprószyć tymiankiem. Piec około 40 miut w temperaturze 180 stopni. 5 minut przed końcem ułożyć pokrojony w paseczki serek topiony.
Reklama
Reklama
Reklama