Reklama
Składniki:

szklanka mąki,
5 łyżek masła,
2 łyżki wody,
20 dag chudego wędzonego boczku,
szklanka żółtego startego sera,
2/3 szklanki kremówki,
4 jajka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Posiekać masło z mąka i solą. Dodać taką ilość wody, aby zagnieść ciasto. Uformować kulę. Włożyć do lodówki na pół godziny. Roztrzepać pokrojony boczek z jajkami i śmietaną. Posiekać natkę. Wsypać razem z serem. Posolić. Popierzyć. Formę natłuścić. Wylepic ciastem. Ciasto ponakłuwać widelcem. Podpiec 15 minut. Wlać masę. Piec w temp. 200 st. C przez 60 minut.

Reklama
Reklama
Reklama