Reklama
Składniki:

Ciasto:
20 dag mąki pszennej,
10 dag masła,
1/2 łyżeczki soli czosnkowej,
2 łyżki masła,
Nadzienie:
20 dag wędzonej makreli,
20 dag kabaczka,
szklanka śmietany,
4 jajka,
4 łyżki natki,
1 łyżeczka przyprawy do ryb,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Mąkę z masłem i szczyptą soli posiekac. Zagnieść ciasto dodając wodę. Wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć w natłuszczonej masłem formie. Ryby oczyścić z ości i doprawić przyprawą do ryb. Śmietanę roztrzepać z jajkami, szczyptą soli, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
Na ciasto wyłożyć rybę i obranego i pokrojonego w kawałki kabaczka, następnie wylać masę z jajek i śmietany. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama