Reklama
Składniki:
- 4 sprawione pstrągi
- 4 łyżki soku z cytryny
- mąka
- 30 dag winogron
- 4 łyżki masła
- po 1/2 szkl. wytrawnego białego wina i bulionu
- przyprawa do ryb
- sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Panieruj w mące. Smaż na rozgrzanym maśle.
2. Usmażone ryby przełóż na ciepły półmisek. Na tłuszcz po rybach wrzuć winogrona. Smaż 3 min. 2 łyżki odłóż, resztę przełóż do bulionu wymieszanego z winem. Gotuj 5 min. Zmiksuj na gładko. Sos przypraw do smaku.
Reklama
3. Do sosu włóż odłożone winogrona. Sosem polej pstrągi. Podawaj z ryżem. Ryby możesz posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.
Reklama
Reklama
Reklama