Reklama
Składniki:

- 4 średnie sprawione pstrągi
- 40 dag migdałów
- 5 dag masła
- 5 łyżek mąki
- sok z cytryny
- szczypta suszonego rozmarynu
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 10 łyżek oleju
- 4 łyżki masła do smażenia

Reklama
Przygotowanie:

1. Ryby starannie opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, natrzyj solą, pieprzem, rozmarynem i sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 15 min. Następnie panieruj w mące i usmaż z obydwu stron na rumiano na rozgrzanym oleju z masłem.

Reklama

2. Migdały sparz we wrzątku, obierz ze skórki i smaż chwilę na maśle. Pstrągi ułóż na półmisku, następnie polej masłem z migdałami. Podawaj z plasterkami cytryny.

Reklama
Reklama
Reklama