Pstrąg w sosie malinowym

Opublikowano: 11.09.2008, 19:28
Reklama
Składniki:
4 filety pstrąga,
20 szparagów zielonych,
sól,
pieprz.
Sos:
30 dag malin,
1/4 kostki masła,
200 ml śmietany 30%,
sól,
pieprz,
cukier,
1 łyżeczka soku z malin.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczone szparagi ugotować w osobnej wodzie. Odsączyć. Pozostawić do ostygnięcia. Z pstrąga usunąć skórę. Oprószyć solą i pieprzem. Związać filet pstrąga i szparagi. Gotować 15 minut na wolnym ogniu. Przyprawić. Sos: na stopionym maśle podsmażyć maliny. Wlać śmietanę. Smażyć, aż sos będzie gęsty. Przyprawić.
Reklama
Reklama
Reklama