Reklama
Ilość porcji: 3
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3 pstrągi
  • 9 plastrów boczku wędzonego
  • 2 cytryny
  • kilka gałązek szałwii
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pstrąga w boczku!

  1. Wnętrze umytych i osuszonych pstrągów oprósz solą i pieprzem.
  2. Cytrynę pokrój w plasterki i ułóż wewnątrz ryb razem z listkami szałwii.
  3. Każdego pstrąga owiń w 3 plastry boczku, tak by na siebie nachodziły.
  4. Ryby ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą i piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.
Reklama

Zobacz więcej apetycznych pomysłów:

Jak zrobić tort czekoladowy?
Kulki Rafaello - przepis
Rolada waflowa z bananem - przepis
Oponki wiedeńskie - przepis
Faworki z miodem i makiem - przepis
Skrzydełka w coli - przepis

Reklama
Reklama
Reklama