Pstrąg w boczku - przepis składniki i przygotowanie
Dla wielbicieli ryb!

Opublikowano: 05.02.2016, 06:47
Reklama
Ilość porcji: 3
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 pstrągi
- 9 plastrów boczku wędzonego
- 2 cytryny
- kilka gałązek szałwii
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pstrąga w boczku!
- Wnętrze umytych i osuszonych pstrągów oprósz solą i pieprzem.
- Cytrynę pokrój w plasterki i ułóż wewnątrz ryb razem z listkami szałwii.
- Każdego pstrąga owiń w 3 plastry boczku, tak by na siebie nachodziły.
- Ryby ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą i piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.
Reklama
Zobacz więcej apetycznych pomysłów:
Jak zrobić tort czekoladowy?
Kulki Rafaello - przepis
Rolada waflowa z bananem - przepis
Oponki wiedeńskie - przepis
Faworki z miodem i makiem - przepis
Skrzydełka w coli - przepis
Reklama
Reklama
Reklama