Przysmak z Kalkuty

Opublikowano: 30.03.2008, 13:17
Reklama
Składniki:
50 dag filetów z białych ryb,
20 dag pierścieni z kalmarów,
10 dag krewetek,
15 dag selera naciowego,
330 ml mleczka kokosowego,
1/4 filiżanki soku z cytryny,
4 łyżki posiekanej świeżej kolendry,
2 łyżki pasty curry,
2 łyżki sosu sojowego,
1 łyżka brązowego cukru,
1 łyżka oliwy.
Reklama
Przygotowanie:
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pastę curry, mleczko kokosowe, sos sojowy i sok z cytryny. Do potrawy wrzucić seler i cukier, wymieszać i zagotować. Włożyć rybę pociętą na małe kawałki i gotować 5 minut, następnie dodać kalmary, krewetki i gotować kolejne 5 minut. Doprawić kolendrą, zamieszać, podawać z ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama