Reklama

Przygotowanie 20 min
Gotowanie ok. 20 min
Porcja 450 kcal

Reklama

Przepis na 4 porcje gulaszu:

  • 80 dag cielęciny (karczek)
  • 10 malutkich ziemniaków
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • cebula
  • 4 podłużne pomidory paprykowe
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1,5 szklanki wywaru warzywnego
  • 6 łyżek oleju
  • płaska łyżka mąki
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Przepis na gulasz z cielęciny:

  1. Warzywa obierz i oczyść, opłucz.
  2. Cebulę oraz czosnek posiekaj.
  3. Paprykę przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w paski.
  4. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  5. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w dużą kostkę.
  6. Mięso pokrój w średnią kostkę, oprósz solą, pieprzem i mąką.
  7. W dużym, płaskim garnku rozgrzej olej, włóż mięso i mieszając, obsmaż.
  8. Dodaj cebulę oraz czosnek.
  9. Oprósz mieloną papryką.
  10. Wlej wywar warzywny, dodaj ziemniaki, pomidory oraz paprykę.
  11. Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu, aż ziemniaki zmiękną.
  12. Gulasz dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Przepis z "Pani domu"

Reklama

Sprawdź inne pomysły na obiad:

Schabowe inaczej - przepis
Schabowy - przepis Magdy Gessler
Cannelloni z mięsem mielonym - przepis

Reklama
Reklama
Reklama